Havi en Oad bundelen krachten

Twente, 24 april 2018

De Twentse touringcarondernemingen Havi en Oad hebben besloten om hun krachten te bundelen. Hierover is op 19 april overeenstemming bereikt. Hierdoor ontstaat uit twee Twentse bedrijven met een rijke historie, een top-3 busbedrijf in de Nederlandse markt met circa 150 touringcars en vier vestigingen, verspreid over Nederland, Polen en Roemenië. Het nieuwe touringcarbedrijf zal verder gaan onder de naam Havi Travel.

De Nederlandse touringcarmarkt wordt al langere tijd gekenmerkt door consolidatie. Schaalvergroting is noodzakelijk om op lange termijn concurrerend te kunnen blijven in deze competitieve markt. Hennie Visscher, directeur Havi: “Oad en Havi anticiperen gezamenlijk op deze ontwikkeling door het aangaan van de nu aangekondigde samenwerking. Dit stelt beide bedrijven in staat om ook in de toekomst een leidende rol te blijven spelen in de Nederlandse markt.”

Als gevolg van deze transactie zal Oad haar touringcaractiviteiten formeel afsplitsen. Hierdoor zal reisorganisatie Oad haar volledige focus kunnen richten op de uitbouw van haar sterk groeiende kernactiviteit touroperating. De komende jaren zullen diverse nieuwe producten en bestemmingen worden toegevoegd aan het aanbod van Oad.  Havi zal zich volledig toeleggen op het uitbouwen van haar touringcaractiviteiten. In samenhang met deze  transactie zal Oad een langjarige overeenkomst aangaan met Havi inzake de inzet van touringcars voor haar (bus-)reizen. “Voor onze gasten verandert er niets. Zij blijven reizen met hun vertrouwde Oad-touringcar en Oad-chauffeur”, aldus Arjan Koster, directeur Oad.

Havi zal na transactie haar hoofdkantoor, de technische dienst en touringcaractiviteiten, bundelen op de locatie in Goor. De vestigingen in Lijnden, Polen en Roemenië zullen op dezelfde locatie blijven.

 

 

  

 

Meer nieuws

 • Wij kijken terug op een zeer geslaagde busreis, die HAVI voor ons heeft verzorgd. Bij deelname aan het Nederlands kampioenschap zal HAVI dan ook wederom onze partner zijn voor het verzorgen van de reis.

  Luc Stokman - Harmonie Wilhelmina

  Alt
 • Op 9&10 okt. hebben wij een, door HAVI, volledig verzorgde reis naar Disney gemaakt. In hun prachtige comfortabele dubbeldekker werden we veilig bij Disney afgezet. De service van HAVI was uitstekend en als bedrijf zijnde zullen we de volgende keer zeker niet aan HAVI voorbijgaan.

  Personeelsvereniging Veltengroep uit Rijssen.

  Alt
 • Het is een heerlijke dag geweest! De chauffeurs waren op tijd en de hele dag is de logistiek soepel verlopen. Het serveren van een kopje koffie werd zeer gewaardeerd.

  Marijke - Oranjesocieteit Zutphen

  Alt
 • Donderdag 5 november 2015 hebben wij deelgenomen aan BUS IDEE DAG in het Plantarium in Boskoop op uitnodiging van Visscher Touringcars. Het was een dag die onze stoutste verrassingen overtrof en van begin tot eind tot in de perfectie was georganiseerd.

  Jopie Bunschoten en Ina Hoeve, Vrouwen van Nu afd. Eerbeek-Hall

  Alt
 • Wat was het vervoer geweldig geregeld vandaag!
  Iedereen was blij verrast om de spelersbus te zien, hij is door iedereen op de foto gezet!
  Heel erg bedankt, ook nogmaals aan de chauffeur (ik kreeg al de vraag zijn alle chauffeurs hier zo aardig! Een mooier compliment is er denk ik niet).

  Kirsten den Hertog - Zakelijk toerisme regio Twente

  Alt
 • “De verzorging door de HAVI buschauffeurs was uitstekend. Een grote aanbeveling is deze maatschappij wel waard.”

  De heer en mevrouw Bloothoofd - Via Interlodge

  Alt
 • Hartelijk dank voor het regelen van de fantastische busreis, alles is goed verlopen!

  Ria - Ter Steege Bouw

  Alt